Botox för bättre pokerface

Ett bra pokerface är nästan ett måste för att kunna lyckas vid pokerbordet. Men det är inte alltid lätt att hålla minen. Därför har nu en läkare börjat erbjuda pokerspelare botox för att dölja de olika ansiktsuttrycken.

12158642-facial-expression-of-man

I ett tidigare inlägg har vi skrivit om att det är bra att ha ett pokerface när man spelar för att inte avslöja vilken hand man sitter på.

”Så det är viktigt att försöka att kontrollera dina rörelser. Vad du kan göra är att spela in dig själv när du spelar för att verkligen se hur du beter dig.” Läs mer.

Att spela in sig själv för att se vilka rörelser och ansiktsuttryck man gör är ett bra knep för att kunna arbeta bort det och få ett bra pokerface. Men man kan också få läkarhjälp för att få ett riktigt pokerface. I Aftonbladet kan man läsa att en doktor i New York kommit på en ny idé som han kallar ”Pokertox”. Det går nämligen att lägga in botox i ansiktet så att motståndarna inte kan se ens ändrade ansiktsuttryck om man sitter på en bra eller dålig hand.

Lurar motståndarna

Förutom att man kan dölja avslöjande ansiktsuttryck med botox kan man också lägga in preparat i ansiktet som kommer att lura motståndarna. Man kan nämligen lägga in botox på ställen så att det ser ut som att en spelare har ett visst ansiktsuttryck som den vanligtvis inte brukar ha. Doktorn som ägnar sig åt ”Pokertox” har dock inte fått några större framgångar. Hittills har inte en enda pokerspelare bokat in sig för behandling. Varför i princip ingen verkar vilja ha botox för att få ett pokerface beror förmodligen på att det är dyrt och man måste spela på en hög nivå för att det ska vara värt.