Spel med nummer

21 eller Blackjack som det heter, roulette och bingo är alla spel med siffror i fokus, det handlar både om tur och skicklighet i Blackjack men endast turen måste vara på din sida vid ett spel av roulette eller bingo. Alla tre går dock ut på att få rätt summa eller nummer för att få vinst, i blackjack är siffran självfallet 21 som man vill komma upp i. I roulette är det numret önskvärt som man har satsat sina pengar på att få, kanske är det svart nummer 17? Här påverkas också vinsten av antal nummer satsade på och positioner som dessa har. I bingo är det en annan femma, turen måste helt vara på din sida, du har nummer men dessa är valda åt dig, en dragning av bollen påverkar sedan huruvida du vinner eller inte. Tricket är att få en rad ifylld och sedan låta sig utropa Bingo! När vinsten är ett faktum.

När något slumpas fram

Något kan slumpas fram och inte alltför sällan är det bingo som beskriver händelsen, det kan också heta roulette och syfta till samma sak. Det kan handla om ett beslut som har slumpats fram genom en dragning, eller ett företags satsning som kan verka riskfylld. Men sanningen är den att bingo är något som i det stora hela uppfattas som något positivt i många grupper enligt Bingosidan.com, exempelvis för äldre personer som får möjligheten att få umgås med likasinnade:

”Gemenskapen och att vara med i ett sammanhang är vad som gör det trevligt att spela bingo tycker hon.

– Tidigare hade man jobb och arbetskamrater. När man blir äldre blir det mest familjen man umgås med. Det här är ett sätt att komma ut, säger Iris Schön.

Det kanske är den härliga gemenskapen som hennes man sitter och njuter av när spelrundan pågår. Eller kanske tänker han på de 5 000 kronorna som är maxvinsten. Eller på att han just blivit intervjuad av TA.”