Kortspel som folknöje

Att spela kort har länge varit ett populärt nöje, men att titta på andra människor som spelar har inte varit lika kul som att exempelvis titta på män som sparkar en boll fram och tillbaka över en gräsplan.

Den stora förändringen har kommit de senaste åren, då flera tv-kanaler har börjat sända turneringar i poker. Dessa lockade i början främst de som ville studera de bästa spelarnas teknik, inte minst när det kommer till psykologi och att behålla sitt pokerfejs. Men med tiden har allt fler som zappat sig fram mellan kanalerna fastnat framför pokersändningarna, helt enkelt för att det är spännande. Poker är bra tv, vem hade kunnat tro det för femton år sedan!

Sedan arrangeras det en hel del andra tävlingar i kortspel runt om i världen, som inte sänds i tv. Och frågan är hur stora tittarsiffror följande arrangemang skulle dra

  • SM i Uno.
  • SM i bridge för veteranpar.
  • Junior-VM i Finns i sjön.

Men visst händer det att oväntade saker drar en stor publik. Västerbottens-Kuriren skriver om ett vad mellan två vänner, där förloraren skulle klippa en fotbollsplan med handgräsklippare. Detta blev sommarens stora event i byn Vindeln, med hoppborg och burgarförsäljning.

Tänk om all betting kunde vara så spännande! Och generera en så stor publik!